Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Analist maakt zich zorgen om ‘bodybuildertrekjes’ Memphis

In sneltreinvaart herstelde Memphis Depay dit jaar van een zware blessure en stond weer op het veld in de CL-wedstrijden van zijn club Lyon. Hij kwam uit tegen Juventus, Manchester City en Bayern Munchen. De aanvaller kon zijn stempel in die duels nog niet echt drukken.

Wim Kieft schrijft in zijn column in De Telegraaf: “Je zag tegen Juventus, Manchester City en Bayern München dat hij na zijn zware blessure nog niet terug is op topniveau. Hij heeft tijd nodig om weer vermogen op te bouwen. Wel moet Depay uitkijken dat het optrainen van z’n bovenbeenspieren niet ten koste gaat van zijn snelheid, want hij vertoonde wel enige bodybuildertrekjes.”

De oud-voetballer gaat verder: “Wat opvalt, ook bij Oranje zie je dat, is dat Depay de bal bijna altijd in de voeten vraagt. Terwijl hij de snelheid heeft om in de diepte aangespeeld te worden. Tegen Bayern ging hij eenmaal goed diep. Met twee snelle verdedigers in zijn nek en doelman Neuer die hem goed naar de zijkant dwong, lukte het niet om te scoren.”

Kieft sluit af: “Z’n pure snelheid is er misschien nog niet door zijn blessure; hij moet diepgaan en het vragen om de bal meer afwisselen. Zoiets maakt hem dreigender en completer als aanvaller. Dat is het verschil tussen top en absolute top, tussen Depay en Mbappé, Neymar en Di Maria. Zij hebben die diepgang en zijn continu dreigend. Daarom geef ik PSG zeker een kans tegen Bayern. In de diepte waren de Duitsers defensief kwetsbaar, terwijl daar de kwaliteit ligt van PSG.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *