Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland voor jou

Transferspecialist: ‘Andre Onana is akkoord met Internazionale’

Andre Onana heeft een mondeling akkoord bereikt met Internazionale. Hier maakt de Italiaanse transferspecialist Fabrizio Romano melding van. De Ajax-doelman heeft zijn handtekening nog niet gezet in Italië, maar dat proces zit in ‘de laatste fase’.

Eerder meldde Romano al dat Onana erg dichtbij een overstap naar Inter is. Die lijkt er dus daadwerkelijk te komen: de 25-jarige Kameroener is al sinds juli mondeling akkoord met de Italiaanse kampioen over een transfervrije stap.

Dat zou ook de reden zijn dat Onana in de afgelopen transferwindow een streep zette door transfers naar Olympique Lyon en OGC Nice. Toen werd al duidelijk dat de achttienvoudig international zijn zinnen had gezet op een andere club. Als Onana een aantal weken geleden wél koos voor een stap naar Frankrijk, dan had Ajax nog een transfersom aan hem overgehouden.

Nu zal dat dus niet het geval zijn. De verbintenis van Onana loopt komende zomer af en directeur voetbalzaken Marc Overmars heeft de stekker uit de onderhandelingen getrokken.

De goalie speelt nu bijna zes jaar bij Ajax. De Amsterdammers namen hem in de winter van 2015 voor naar verluidt 150 duizend euro over van FC Barcelona. Onana kwam tot dusver tot 204 wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax. Daarin hield hij 83 keer de nul en incasseerde hij 180 tegendoelpunten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.