Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland voor jou

‘John Heitinga klaargestoomd voor hoofdtrainersschap Ajax’

John Heitinga is momenteel de trainer van Jong Ajax en heeft het daar prima naar zijn zin. In een gesprek met Het Parool zegt hij het pad der geleidelijkheid te kiezen. “Ajax heeft een traject voor mij uit­gestippeld. Daar ben ik blij mee, misschien leidt dat ooit naar Ajax 1. De club kent mijn ambities. Maar voor nu zit ik goed bij Jong Ajax.”

Heitinga stelt voorop dat de ontwikkeling van de spelers het allerbelangrijkste is in zijn ogen. “Zeker, het is mooi om te zien dat Youri Regeer in de kampioenswedstrijd tegen Heerenveen nog zijn minuten mocht maken. En dat hij zijn eredivisiedebuut heeft gemaakt in een goede wedstrijd tegen PEC Zwolle. Zoals Liam van ­Gelderen dat deed tegen NEC. Kenneth Taylor heeft in de laatste weken zelfs een basisplaats afgedwongen. Zij stonden er toen het moest.”

De oefenmeester zegt voor nu op zijn plek te zitten en wil zich graag langzaam aan verder ontwikkelen in het trainersvak. Daarbij geeft Heitinga aan veel met mensen van binnen en buiten de club te praten. “Ik praat regelmatig met Mark van Bommel, Frank Rijkaard en Frank de Boer. En ik denk ook geregeld terug aan trainers onder wie ik heb gewerkt: David Moyes, Roberto Martínez, Louis van Gaal, met zijn discipline en structuur. Ik probeer dit vak echt zo goed mogelijk in de vingers te krijgen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *