Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland voor jou

‘Misschien kom ik ooit terug naar Ajax en winnen we de CL’

Het is alweer een half decennium geleden dat Bertrand Traoré het shirt van Ajax droeg. Maar de aanvaller is zijn tijd bij de Amsterdammers nog allerminst vergeten.In een groot interview met Voetbal International blikt hij terug op die tijd.

Dat terwijl hij in 2016 nog een moeizame start kende in Amsterdam. “Ik weet nog goed dat we gelijk stonden tegen een middenmoter. Ik werd gewisseld en het hele publiek begon te joelen en boe te roepen. Een week later scoorde ik vrij snel. Toen zong het hele stadion mijn naam. Dat is ook het mooie van voetbal: alles kan binnen een seconde veranderen. Als ik terugdenk aan Ajax, koester ik vooral alle mooie herinneringen.”

Die waren er uiteraard genoeg in het jaar dat Ajax de finale van de Europa League bereikte. Dat deze verloren ging tegen het Manchester United van José Mourinho, zijn voormalig trainer Chelsea, deed echter pijn. “Tot op de dag van vandaag heb ik nog het gevoel dat we die finale hadden kunnen winnen. We hadden een beter team en hadden die beker kunnen pakken. Misschien kom ik ooit wel terug naar Ajax en winnen we de Champions League”, droomde hij hardop.

Of hij een terugkeer echt overweegt? “Dat hangt een beetje af van het verloop van mijn carrière. De ervaring die ik bij Ajax heb opgedaan is uniek. Daarom zal ik niet snel zeggen dat ik nooit terugkeer bij Ajax. Nederland is toch een beetje mijn thuis. Ik ben dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen in jullie land. Daarnaast heb ik er veel vrienden en heb ik me altijd enorm welkom gevoeld.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.