Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland voor jou

Kenneth Taylor: ‘Ik wil volledig doorbreken bij Ajax’

Kenneth Taylor heeft aan het slot van de competitie zich laten zien bij Ajax. En dat heeft de nodige interesse voor hem opgeleverd. Alleen hoeven de fans niet te vrezen voor een vertrek van de middenvelder.

”Voor mij is het simpel. Ajax is mijn club. Het liefst blijf ik bij Ajax. Ik heb elf jaar keihard gewerkt om hier te komen. Hier wil ik volledig doorbreken”, vertelt de 20-jarige middenvelder in gesprek met het Algemeen Dagblad. Taylor is bij Ajax in het bezit van een contract tot medio 2024. Hoewel zijn contract dus nog twee jaar doorloopt, is Ajax er veel aan gelegen om het spoedig open te breken. Zijn laatste contractverlenging dateert van twee jaar geleden.

Vorig jaar deden de Amsterdammers al een poging om Taylor langer binnenboord te houden, maar toen zei de middenvelder ‘nee’ omdat hij op dat moment niet kon rekenen op veel speeltijd in de hoofdmacht. Dat is veranderd. Taylor kwam in de laatste zeven competitiewedstrijden in actie en maakte als vervanger van de geblesseerde Ryan Gravenberch een goede indruk. Taylor en Gravenberch waren in de jeugd ongetwijfeld voornemens om samen het Amsterdamse middenveld te vormen. Maar zover zal het (voorlopig) niet komen. Gravenberch draagt met ingang van volgend seizoen immers het shirt van Bayern München.

Dit betekent dat er op het Amsterdamse middenveld een plekje vrijkomt. Als het aan Taylor ligt, wordt hij de vervanger van Gravenberch. ”Ik heb meer basisplaatsen nodig om de volgende stap in mijn ontwikkeling te maken. Hamstra en Huntelaar weten ook dat ik daarom wil spelen. Ik voel me klaar om een plek op het middenveld in te nemen”, klinkt de middenvelder zelfverzekerd. Taylor lijkt in ieder geval een serieuze kans te krijgen om zich te laten zien aan Alfred Schreuder, de nieuwe hoofdtrainer. ”Hij zei dat hij me er graag bij wil houden. Dat geeft me een goed gevoel. De boodschap was vooral dat ik de lijn van eind vorig seizoen door moet trekken. Dan komt het hopelijk goed.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.