Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland voor jou

‘Justin Kluivert goedkoper alternatief voor Ajax dan Bergwijn’

Ajax komt er maar niet uit met Tottenham Hotspur over de transfer van Steven Bergwijn. De club uit Londen wil tegen de dertig miljoen euro voor hem hebben en de Amsterdammers vinden dit iets te gortig.

De Amsterdammers hebben echter een alternatief in de schoot geworpen gekregen. Oud-Ajacied Justin Kluivert kreeg te horen van AS Roma dat hij definitief mag uitkijken naar een nieuwe werkgever. De buitenspeler was dit seizoen al op huurbasis actief bij OGC Nice. De kleine aanvaller kan in Frankrijk blijven, waar AS Monaco en Olympique Marseille hun interesse al kenbaar hebben gemaakt.

Kluivert vertrok in 2018 bij Ajax. De 23-jarige aanvaller speelde sinds die voor AS Roma, RB Leipzig (huur) en dus OGC Nice. Er is een koopoptie in die laatste overeenkomst opgenomen, maar het lijkt er niet op dat deze gelicht wordt.

Voor Roma is het een noodzaak om te verkopen deze zomer: Kluivert ligt nog tot de zomer van 2023 vast in het Stadio Olympico. Aangezien het er niet naar uitziet dat Kluivert een serieuze kans krijgt in het team van José Mourinho, is aanstaande zomer de laatste kans om nog een keer goed te cashen voor de Romeinen. De huidige marktwaarde ligt op zo’n vijftien miljoen euro (Transfermarkt.nl), waardoor deze overgang waarschijnlijk véél goedkoper zal uitvallen dan de Bergwijn-transfer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *