Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland voor jou

Ronald Koeman haalt flink uit naar Barca-voorzitter Laporta

Ronald Koeman heeft uitgehaald naar Barcelona-vorzitter Joan Laporta. Hij vindt dat hij vooral bezig is met politiek.

“Er kwam een nieuwe president en dan voel je dat hij twijfelt. Dat steekt hij niet onder stoelen of banken, wat ik heel respectloos vind. Het geeft alleen maar aan dat je als trainer of speler met de ene club meer hebt dan met de andere”, vertelt hij tegenover De Telegraaf. “Mijn liefde voor FC Barcelona was natuurlijk enorm groot. Ik heb er gespeeld, geweldige successen beleefd en genoten van de stad. Dan word je coach en dan is het een droom die in vervulling gaat. Het maakt de afloop wel des te pijnlijker, omdat het je aan het hart gaat.”

Koeman werd maanden aan het lijntje gehouden door Laporta, die hem uiteindelijk wel ontsloeg. De toekomstig bondscoach van het Nederlands elftal noemt het respectloos. “Ik kende Joan Laporta niet. Ik wist wel dat hij in zijn vorige termijn als president goed ging met de familie Cruijff”, blikt Koeman terug. In het tweede seizoen van de Nederlandse coach werden de prestaties minder, mede door het vertrek van Lionel Messi en Antoine Griezmann.

“Dat had niemand, inclusief ikzelf, verwacht. Dan valt er ineens wel heel veel kwaliteit weg en met alle onmogelijkheden die er waren, was het enorm moeizaam”, verklaart Koeman, die na het winnen van de Spaanse beker al merkte dat het bij Laporta alleen om politiek draait. “Dat was een geweldige wedstrijd. Ik zag toen na afloop van de wedstrijd Laporta met zijn mensen gelijk al foto’s maken met de beker op het veld. Ik dacht toen wel: nu al zo aanwezig… Best opmerkelijk en ongepast.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.