Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland voor jou

Van der Sar: ‘Op dit moment even een pas op de plaats maken’

Ajax-directeur Edwin van der Sar heeft in een interview met Voetbal International uitgebreid gereageerd op de situatie bij zijn club. De laatste weken is er de nodige onrust ontstaan in Amsterdam. Volgens hem is het intern wel rustig binnen de organisatie.

“Maar natuurlijk balen we hoe het gaat”, aldus Van der Sar. “Een 1-6 nederlaag is niet te verkroppen. Dat heeft Alfred Schreuder ook direct aangegeven door het Ajax-onwaardig te noemen. Het is duidelijk dat we hoopten verder te zijn dan we nu zijn, en dat we er beter voor zouden staan in de Champions League.”

Volgens de algemeen directeur is iedereen verwend geraakt. “Je hebt ambitie, dat wil je ook, maar tegen clubs met een begroting van achthonderd miljoen euro, die elk jaar de mindere spelers laten afvallen en betere spelers halen, is de uitdaging soms te groot”, zo geeft hij aan. “Bij Nederlandse clubs gaan de betere spelers altijd weg, dus dan kom je weer in een proces van opbouwen terecht. En het jaar erop vaak opnieuw. Het is knap wat we hebben gedaan, en nu kom je weer in een periode waarin we weer zo’n ontwikkeling willen doormaken.”

Van der Sar geeft daarbij aan dat Ajax tijd nodig heeft. “De nieuwe spelers in de selectie moeten wennen, koppeltjes in de basiself moeten vorm krijgen. Dat we goede voetballers hebben, daar zijn we met zijn allen van overtuigd, alleen het moet nog een goed team gaan worden en samen gaan werken”, zegt hij daarover. “Daar heb je tijd en vertrouwen voor nodig. Dat zullen we in de komende periode moeten gaan opbouwen.”

Wel is er alle begrip over de onrust bij de supporters. “Dat supporters het gevoel hebben van: we hebben zoveel mooie dingen meegemaakt in de afgelopen jaren, dat willen we nu weer”, reageert hij daarop. “Maar op dit moment moeten we even een pas op de plaats maken, terug naar de basis, en zorgen dat de resultaten weer goed zijn.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *