Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland voor jou

‘Ajax moet een team rondom Edson Alvarez bouwen’

Wesley Sneijder was erg kritisch op het spel van Ajax-middenvelder Edson Alvarez maar in Engeland kijken ze daar anders naar. “Álvarez speelt elke bal alleen maar op zij of terug, het is nutteloos”, zo liet Sneijder begin deze week weten in Veronica Offside. “Ajax had hem naar Londen moeten brengen. Je had voor dat bedrag (Chelsea wilde vijftig miljoen euro betalen, red.) twee goede spelers kunnen aantrekken.”

Rio Ferdinand is het oneens met Sneijder. Bij BT Sport stelt de oud-verdediger van Manchester United: “Hij doet bepaalde dingen die niet zo enorm opvallen. Dat zijn geen dingen die je op Instagram plaatst, zeg maar. Hij is een breker op het middenveld en dankzij zijn werk kunnen de creatieve spelers hun gang gaan. Deze spelers zijn van onschatbare waarde en je waardeert ze zo, omdat zij de spelers zijn die Ajax het voetbal laten spelen dat ze zo graag willen spelen.”

Peter Crouch deelt de mening van Ferdinand. “Hij is een enorm belangrijke speler voor Ajax. Ze hebben veel spelers die vooruit denken bij Ajax en hij is degene die de balans bewaakt op het middenveld.” Volgens de oud-spits is de Mexicaan van grote waarde. “De vraag is dan of ze het geld nu nog nodig hebben. Ik denk van niet. Ze zouden Álvarez moeten behouden en een team om heen moeten bouwen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *