Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland voor jou

‘Van Nistelrooy moet vanmiddag een verrassende keuze maken’

PSV gaat vanmiddag op bezoek bij Ajax. Het beloofd een spannende wedstrijd te worden want de Eindhovenaren moeten in Amsterdam een resultaat boeken om mee te blijven doen om de titel.

In zijn column in De Telegraaf blikt Wim Kieft vooruit op dit belangrijke treffen: “Van Nistelrooy heeft nagenoeg iedereen fit en in de aanval keus te over. Hoe vult hij dat in? Kenmerkend voor PSV is dat ze op zeker gaan. Een middenveld met Ibrahim Sangaré en Érick Gutiérrez ligt voor de hand. De Mexicaan is volgens velen heel belangrijk, vooral voor de balans in het elftal. Je kan het ook anders benaderen. Als je één van die twee brekers op het middenveld op de bank houdt, injecteer je je elftal met meer voetballend vermogen. Want Sangaré en Guti voegen nauwelijks iets toe aan de bal.”

De oud-voetballer van Ajax, PSV en het Italiaanse Pisa vindt dat PSV over voldoende kwaliteit beschikt om voor een creatieve variant te kiezen. “Dan geeft Van Nistelrooy PSV tenminste een eigen gezicht en borduurt niet voort op de doctrine van zijn voorganger Roger Schmidt. Het is zonde om drie offensieve spelers te laten vallen als je Joey Veerman, Xavi Simons, Cody Gakpo, Luuk de Jong, Anwar El Ghazi, Guus Til en Noni Madueke tot je beschikking hebt. Omdat je met Sangaré en Guti wil spelen.”

Eén van deze twee spelers moet dus wijken, als het aan Kieft ligt. “Het zou juist geweldig zijn als Van Nistelrooy het lef heeft om een verrassende keus te maken. Het blijft namelijk nogal een armoedig signaal dat je als PSV afgeeft als je het middenveld bezet met Sangaré èn Guti. Dat oogt allemaal zo angstig.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *