Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland voor jou

‘Als team is PSV veel beter dan onder Schmidt’

Voormalig voetbalcoach en huidig analist Aad de Mos is lyrisch over PSV. Gisteren wonnen ze met 1-2 op bezoek bij Ajax en aan Eindhovense kant zag hij één echte uitblinker. Ook roemde hij de teamprestatie.

In gesprek met het Eindhovens Dagblad stelde De Mos dat de Eindhovenaren organisatorisch goed stonden. “Ik vond dat PSV, in tegenstelling tot Ajax, heel goed aan de bal was. De drie voorwaartsen van PSV – Cody Gakpo, De Jong en Xavi Simons – gaven heel goed druk. Ajax was opbouwend heel matig. Hoe dat komt? Door het goede positiespel zonder bal van PSV.”

De Mos ziet dan ook een groot verschil tussen de teams van Ruud van Nistelrooy en Roger Schmidt, die stelde dat alleen Luuk de Jong en Xavi Simons nu spelen in plaats van Mario Götze en Eran Zahavi. “Zoveel is er niet veranderd, maar ze spelen als team veel beter dan in de tijd van Roger Schmidt. Het is heel jammer voor PSV dat de winterstop gaat komen.”

De oud-trainer van onder meer Ajax en PSV zag een absolute uitblinker aan de zijde van de Eindhovenaren. “In de positie van strateeg kwam mijn favoriet weer tot zijn recht. Dat is echt mijn favoriet. In dit soort wedstrijden speelt hij een 8 en is hij zo waardevol voor het team.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *