Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland voor jou

‘Louis van Gaal ziet terugkeer bij Ajax niet zitten’

Louis van Gaal zou bij Ajax in beeld zijn om daar de functie van commissaris te gaan bekleden maar de huidig bondscoach van het Nederlands elftal ziet dat niet zitten. Valentijn Driessen vroeg hem dit gisteren tijdens een persconferentie.

“Ook al zou ik ervoor benaderd zijn, dan zou ik dat niet tegen jou zeggen”, reageert Van Gaal op de persconferentie. “Dat geeft ook weer druk voor het Ajax-bestuur en voor mezelf. Ik kan daar wel tegen. Of ik ervoor open sta? Nee, weet je waarom? Ik ben ook een keer technisch directeur geweest bij Ajax. Ik denk dat ik dan verantwoordelijk ben voor het technische beleid en dat werd niet op prijs gesteld, toen.”

“Ik ben al vaker gevraagd om commissaris te worden van een club”, gaat Van Gaal verder. “Ik zal de KNVB maar niet noemen. Maar ik ben geen figuur dat adviezen geeft, waarop de rest van de raad zegt: nee, dat is geen goed advies. Daar kan ik niet tegen. Geen club hoeft mij te vragen om commissaris te worden.”

Van Gaals assistent Danny Blind keert na het WK in Qatar normaal gesproken wel terug in de RvC van Ajax, al zou hij nog altijd een flinke vinger in de pap hebben in de Johan Cruijff Arena. Zijn taken worden momenteel waargenomen door Adrie Koster. Frank de Boer gaf onlangs aan dat ook hij gevraagd is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *