Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland voor jou

Ajacied had slapeloze nachten vanwege aanstaande transfer

Jorge Sanchez was één van de spelers die er deze zomer door Ajax werd aangetrokken. Hij kwam over van het Mexicaanse America maar moest lang wachter voordat de transfer eindelijk definitief te noemen was.

De 24-jarige Sánchez stond al een tijdje op de radar van Ajax toen de club zich ook daadwerkelijk meldde aan de onderhandelingstafel. “Ik wist al heel lang dat Ajax interesse in me had”, zei Sanchez. “Maar er was alleen geïnformeerd, er lag nog geen officieel voorstel van Ajax. Er waren ook andere clubs geïnteresseerd. Dus wachtte ik af. De competitie was al bezig, ik was gemotiveerd en richtte me alleen op América.”

Uiteindelijk kreeg hij een belletje van zijn maatje Edson Álvarez en hun gezamenlijke zaakwaarnemer. ” Op een dag wilde mijn manager en Edson me spreken. Edson zei dat ze naar me gevraagd hadden. Ik heb dezelfde manager als Edson, dus hij ging weer in gesprek met Ajax, Vanaf dat moment duurde het nog een week of twee. De twee moeilijkste weken uit mijn leven.”

Dat Ajax zich meldde bij Club América, maakte de transfer echter nog niet rond. Dat leidde er zelfs toe dat Ajax naar alternatieven ging kijken. “Ze zochten nog een andere optie voor als het met mij niet doorging. Er lag heel veel druk op. Gelukkig mocht ik komen, maar het waren twee moeilijke weken. Ik sliep er niet van. Het bleef maar malen in mijn hoofd. ik sprak Edson wel twee keer per dag om te horen of er schot in de zaak zat en of de trainer naar me vroeg. Toen ik de kans kreeg om hierheen te komen en mijn contract moest tekenen, was ik gelukkig en zat ik weer een stuk beter in mijn vel.”

Het moment dat Sánchez te horen kreeg dat er een akkoord was, is hij nog niet vergeten. “Een half uur later belde mijn manager. Ze zeiden: we hebben een akkoord, je bent Ajacied. Ik moest weer huilen en ik ging meteen weer naar mijn familie toe om het te vertellen. Toen stonden we allemaal weer te huilen in het krachthonk van de club.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *