Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland voor jou

‘PSV is ook zonder Cody Gakpo een kandidaat voor de titel’

Cody Gakpo maakte onlangs een droomtransfer naar Liverpool. Een flinke klap natuurlijk voor de Eindhovenaren die hiermee hun beste speler verliezen. Volgens De Volkskrant-journalist Willem Vissers is PSV ondanks zijn vertrek nog steeds een kandidaat voor het kampioenschap.

“In het theater van de eredivisie is de top enigszins naar elkaar toegeschoven, vooral door het mindere presteren van Ajax. Het winter-WK in Qatar heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de spanning, al is het maar omdat bij de hervatting pas 14 duels zijn gespeeld in plaats van normaliter zeker 17.”

Daardoor krijgt de tweede seizoenshelft een andere dynamiek, denkt Vissers. “Nu begint het pas echt. Overeenkomst tussen alle kanshebbers is dat ze niet echt constant presteren. Ook in die zin is het spannend. Wie de ene week dé kandidaat lijkt voor de titel, kan zich een week later als schlemiel presenteren.”

Het zal ook dit niet alleen draaien om overwinningen in de topwedstrijden. “PSV bijvoorbeeld doet het vrij goed, maar verliest onnodig bij FC Groningen en tegen AZ thuis”, vervolgt Vissers. “AZ denkt helemaal mee te doen, en is dan thuis kansloos tegen Feyenoord. Ajax is sowieso kwetsbaar, thuis en uit, al loopt het vaak net goed af, zoals in duels bij Volendam en RKC.”

Ondanks de rumoerige periode bij de club, blijft het volgens Vissers rustig. “In vergelijking met de woelige jaren waarin hij het hoofd probeert boven te houden, kabbelt het met aangename golfjes bij PSV, met Ruud van Nistelrooij hevig aan de borst gedrukt door de aanhang. Zelfs de gedwongen vertrokken technisch directeur John de Jong is min of meer gerehabiliteerd, nu Cody Gakpo voor ettelijke miljoenen meer is verkocht dan in het begin van het seizoen had gekund, toen hij de transfer tegenhield.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *