Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Louis van Gaal sloeg aanbieding van Mexico af’

Louis van Gaal heeft in 2018 een aanbod van de Mexicaase voetbalbond geweigerd om daar de nieuwe bondscoach te gaan worden. Dit zegt hij gisteren in gesprek met NOS Studio Sport.

“Ja, dat was Mexico. Ik vond dat een land dat wel bij mij zou passen. Ik spreek de taal, denk dat ze kansrijk zijn en ze hebben een goede selectie”, aldus Van Gaal, die gevraagd wordt of Mexico een beetje ‘het Oranje van Zuid-Amerika’ is (Mexico ligt overigens in Midden-Amerika). “Ja, precies, dus dat zag ik wel zitten. Maar er zijn andere afspraken gemaakt natuurlijk.”

Bij Zomergasten vertelde Van Gaal anderhalf jaar geleden al dat hij de ‘niet te weigeren aanbieding’ had geweigerd. “Ik heb de job niet alleen voor Truus (zijn vrouw, red.) geweigerd. Als ik alleen op de wereld was, dan had ik het gedaan, maar dat ben ik niet. Tien jaar geleden zei ik dat oud wil worden met haar”, zei hij destijds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *