Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Liverpool mist de hele defensie in treffen met Ajax’

Groet problemen voor Liverpool. Wanneer ze aantreden in de Champions League tegen Ajax dan moeten ze dit doen zonder hun complete defensie.

Virgil van Dijk en Joe Gomez vormden het vaste centrale duo tijdens het kampioensseizoen, maar hebben allebei een zware knieblessure opgelopen. Middenvelder Fabinho – momenteel ook licht geblesseerd – Joël Matip en de onervaren Nathaniel Phillips en Sepp van den Berg zijn momenteel de enige alternatieven. Desondanks gaat Liverpool in januari niet de transfermarkt op, claimt The Athletic: The Reds willen blijven roeien met de riemen die ze hebben.

De ploeg van Jürgen Klopp zit sowieso niet ruim in de verdedigers, met de Champions League-wedstrijd tegen Ajax op 1 december in het verschiet. Rechtsback Trent Alexander-Arnold lijkt die wedstrijd sowieso niet te gaan halen, terwijl linksback Andy Robertson ook geblesseerd is geraakt tijdens de interlandperiode. Middenvelders Jordan Henderson, Thiago Alcântara en Alex Oxlade-Chamberlain zitten ook al in de lappenmand.

Liverpool gaat sowieso drukke weken tegemoet. Premier League-koploper Leicester City is de eerste tegenstander na de interlandbreak, daarna volgen drie Champions League-duels in drie weken: Atalanta Bergamo, Ajax en FC Midtjylland zijn de tegenstanders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *