Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Erik ten Hag moet De Boer opvolgen bij Oranje’

Nu Frank de Boer is ontslagen door de KNVB moeten ze opzoek naar een nieuwe bondscoach. Fred Rutten vindt zichzelf niet een logische opvolger, maar weet wel wie hij zou kiezen.

Rutten noemt Ajax-trainer Erik ten Hag als topfavoriet. “Die zal het niet gaan doen, maar voor mij is Ten Hag een goede optie”, stelt hij bij Voetbal International. De kans van slagen lijkt klein, al blijft het de voetballerij… “Dat weten we allemaal. Als hij niet presteert, vliegt hij er ook uit.”

Rutten heeft zelf grote clubs achter zijn naam staan, maar stelt hij in de liveshow van VI: “Als ik ga kijken welke bondscoaches we hebben gehad: Van Gaal, Hiddink, Van Marwijk, die hebben een aardige palmares. Ik heb een keer een beker gewonnen en that’s it. Dus in de beeldvorming staat niet iedereen te trappelen om Fred Rutten bondscoach te maken.”

“We zijn allemaal een beetje ijdel”, reageert Rutten. “Maar voorlopig zit er nog een bondscoach. Ze gaan nu evalueren en keuzes maken, of hijzelf of bond. Maar het wordt wel heel kort dag. Als je heel objectief gaat kijken: in september wacht Noorwegen. Dat is snel, hè. Dan kan je de boel wel op de schop gooien, maar dat is een lastig verhaal hoor.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *