Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Bij een voorzet is Luuk de Jong gevaarlijker dan Neymar’

Ronald Koeman is blij met zijn aankoop Luuk de Jong. Volgens de oefenmeester van Barcelona bezit de spits namelijk een aantal specifieke kwaliteiten. Barcelona heeft De Jong als stormram aangetrokken.

“Hij is een andere type aanvaller dan we hebben en hadden”, legt Koeman in een interview met de NOS uit waarom hij blij is met de komst van zijn landgenoot. “Plus het feit dat we Antoine Griezmann verloren. Ik wil Luuk niet met hem vergelijken, maar we verloren de laatste dag van de transferwindow een aanvaller en hadden er maar drie over.”

Koeman had De Jong al langere tijd op de korrel. “Mijn eerste contact met Luuk was op 8 augustus”, geeft de trainer toe. “Ik heb het vorig jaar al bij de club aangegeven. In het verleden heb ik altijd gedacht: waarom heeft Barcelona niet zo’n type aanvaller?”, vervolgt Koeman, die eerder bij het Nederlands elftal succesvol samenwerkte met De Jong.

Dat De Jong niet een typische Barcelona-speler is, weet Koeman ook. “Maar bij een voorzet is Luuk gevaarlijker dan Neymar. Ik wil gewoon met mijn voorhoedespelers kunnen veranderen. Wanneer een wedstrijd vraagt om een type Luuk de Jong, zal hij spelen of invallen. Hij is het Plan B. Ik vind dat ieder team dat zou moeten hebben.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *