Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Nederlandse-clubs maken op één manier kans tegen Ajax’

Ajax won de laatste maanden haar wedstrijden in de Eredivisie gemakkelijk maar afgelopen zondag tegen FC Utrecht gingen ze met 0-1 onderuit. Arno Arts denkt dat andere Eredivisie-clubs dit voorbeeld gaan volgen.

In gesprek met het Algemeen Dagblad stelt de oud-voetballer: “Als ik nu naar Ajax kijk, vind ik dat je maar op twee manieren een kans maakt. Zoals Utrecht het deed: inzakken maar wel oog hebben voor je aanvallende intenties. Vitesse deed dat eigenlijk ook tegen Feyenoord.”

Arts ziet één alternatief. “Of afjagen zoals Red Bull Salzburg ooit deed, maar daar hebben de meeste teams in de Eredivisie de kwaliteiten niet voor. Ga je ertussen zitten, dan verlies je. Ga je alleen maar voor je eigen doel liggen, dan prikken ze er ook wel een keer doorheen.”

Volgens Arts is fysieke strijd cruciaal voor de kleinere teams. “Bij Utrecht hielp het ook dat Nijhuis scheidsrechter was. Je moet de grenzen opzoeken, maar er niet overheen gaan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *