Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ajax bereikt akkoord met Portugese tweedeklasser over samenwerking’

Het ziet ernaar uit dat Ajax gaat samenwerken met de Portugese tweedeklasser Estrela da Amadora. De president van die club was vorige week in Amsterdam om een samenwerking door te spreken.

Volgens Mais Futebol, een voetbaltijdschrift uit Portugal, zijn die gesprekken succesvol verlopen. Zij weten dat er een principeakkoord ligt en dat de samenwerking binnenkort zal worden bekrachtigd. De voordelen lijken er vooral voor Estrela da Amadora te zijn.

Zo zullen er contacten en informatie uitgewisseld worden waar de Portugezen mee verder kunnen. Zij bouwen momenteel een infrastructuur binnen hun club voor personeel en staf op en daar moet de kennis van Ajax aan gaan bijdragen.

Wat de Amsterdammers precies aan de samenwerking overhouden blijft onduidelijk, maar de kans is groot dat Ajax ogen en oren in Portugal openhoudt voor plaatselijk talent. Bij Estrela da Amadora kunnen die op het tweede Portugese niveau uitkomen. De ploeg staat daarin achtste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *