Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Jaap Stam genoemd als nieuwe trainer van PEC Zwolle’

Jaap Stam is in beeld bij PEC Zwolle om daar de nieuwe hoofdtrainer te worden. Ze zijn opzoek naar een nieuwe oefenmeester nu Art Langeler het toneel heeft verlaten. Stam heeft een speciale band met de Zwollenaren.

Als profvoetballer maakte hij zijn debuut voor de club, waar hij later de scepter zwaaide als interim-, assistent- en hoofdtrainer. In 2019 nam hij in die laatste rol al snel weer afscheid om aan de slag te gaan bij Feyenoord.

In Rotterdam-Zuid stapte Stam al na een aantal maanden op als hoofdtrainer. Hij werkte daarna voor het Engelse Reading en het Amerikaanse FC Cincinnati, maar eerder dit jaar werd hij clubloos. Mogelijk biedt dat ruimte voor een hereniging in Zwolle.

De vraag is wel of Stam een terugkeer bij PEC Zwolle ziet zitten. De oud-international heeft een aantal mislukte avonturen achter de rug en dat heeft zijn reputatie geen goed gedaan. De Zwollenaren staan ondertussen stijf onderaan in de Eredivisie, waarbij Art Langeler dinsdag aangaf geen perspectief meer te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *