Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Liverpool en Real Madrid in de race om Ryan Gravenberch’

Ryan Gravenberch heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2024 en het is nog maar de vraag of hij deze zal gaan verlengen. Er is namelijk de nodige interesse voor hem vanuit het buitenland.

Volgens het Spaanse dagblad Marca heeft Real Madrid wel oren naar de komst van de jonge middenvelder. In Estadio Santiago Bernabéu beschikt men over Luka Modric en Toni Kroos, maar de Kroaat en de Duitser zijn al weer 36 en 31 jaar oud.

De krant weet overigens dat ook de Premier League-topclub Liverpool in de race is voor de handtekening van de 19-jarige middenvelder. The Reds worden al langere tijd in verband gebracht met de international van het Nederlands elftal.

Gravenberchs zaakwaarnemer Mino Raiola zei onlangs in het voetbalpraatprogramma Studio Voetbal dat er nog niet gesproken wordt met directeur voetbalzaken Marc Overmars over een nieuwe verbintenis. Journalist Mike Verweij van De Telegraaf reageerde echter: “Ik durf in de voetballerij voor niet veel mensen mijn hand in het vuur te steken, maar voor de familie Gravenberch wel. Vader Gravenberch heeft een stevige vinger in de pap. Als hij niet bijtekent, gaat hij in de zomer weg. Hij gaat niet transfervrij weg.”

De verslaggever voegde daaraan toe dat het zeker niet uitgesloten is dat de Ajacied tóch nog verlengt: “Ik heb andere informatie: er wordt wel gesproken over contractverlenging. Dat verloopt niet heel soepel, al was dat eerder wel het geval. Gravenberch ziet nu ook dat er veel belangstelling is en dat zorgt ervoor dat het maken van een beslissing moeilijker is.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *