Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Steven Berghuis kan zijn basisplek bij Ajax zomaar eens kwijtraken’

Steven Berghuis presteert sinds zijn overstap deze zomer van Feyenoord prima bij Ajax. maar desondanks denkt Willem van Hanegem dat hij zijn plekje zomaar eens kan kwijtraken. De oud-voetballer vindt dat Feyenoord beter is geworden sinds het vertrek van zijn sterspeler, zo vertelt hij bij ESPN.

“Als hij nu nog bij Feyenoord had gespeeld, dan had ik weleens willen zien wat er dan met hem moest gebeuren”, zegt De Kromme. “Dan moesten alle ballen weer naar hem en mocht hij weer alles doen. Af en toe schakelt hij om, maar heel vaak ook niet.”

Davy Klaassen raakte geblesseerd en daarom veroverde Berghuis een basisplek in de ArenA: “Dat is mazzel. Anders had hij er waarschijnlijk nog niet in gestaan. Ik heb ook gezegd: Je moet maar kijken of hij daar mee kan. Je kunt niet zeggen dat het niets is, dat is flauwekul. Het is gewoon een goede speler, maar hij voetbalt vooral voor zichzelf.”

Had Berghuis nog in De Kuip gespeeld, dan was er mogelijk frictie ontstaan: “Als die spelers een bal hadden, dan wilden ze hem zo snel mogelijk naar Berghuis spelen. En als hij riep, kreeg hij hem ook. Ze gaven hem altijd aan hem, terwijl er veel andere mogelijkheden waren.”

Van Hanegem concludeert: “Voor Feyenoord is het een winsituatie. Bij Ajax moet ik zien of hij een vaste plaats krijgt. Dat heeft Slot hem ook wijs proberen te maken. Als je niet speelt, kost het je een plek naar Qatar.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *