Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Thomas Letsch genoemd als nieuwe trainer van PSV’

Nu Roger Schmidt te kennen heeft gegeven deze zomer te vertrekken bij PSV moeten de Eindhovenaren opzoek naar een vervanger. En één van de namen die wordt genoemd is Thomas Letsch.

Letsch zou volgens het Eindhovens Dagblad op de weg van Schmidt kunnen voortbouwen. De trainer van Vitesse was in het seizoen 2013/14 de rechterhand van Schmidt bij Red Bull Salzburg. “Ik heb zeer veel van hem geleerd”, zei Letsch ruim een jaar geleden tegen de NOS. “Ik denk dat ik tactisch wel het een en ander van Roger heb opgestoken. En dat pas ik nu ook toe.”

Ook Valentijn Driessen zou het niet vreemd vinden als PSV zich meldt bij Vitesse. ‘Hij laat bij Vitesse zien veel beter te presteren dan zijn oude leermeester. Zonder zichzelf te verloochenen, heeft hij zich aangepast en het Nederlandse voetbal-dna omarmd. Letsch beschikt over de trainers- en coachkwaliteiten om wel van meerwaarde te zijn bij PSV. De ene Duitse trainer is de andere niet’, schrijft hij in zijn column in De Telegraaf.

Letsch is sinds de zomer van 2020 werkzaam voor Vitesse. Onder zijn leiding eindigden de Arnhemmers vorig seizoen op de vierde plaats in de Eredivisie en schopten zij het tot de finale van de KNVB Beker, waarin Ajax als winnaar kwam bovendrijven. In de huidige jaargang zijn de prestaties van Vitesse ook naar behoren. De Gelderse club overwintert voor de eerste keer in Europa en bezet in de competitie de gedeeld vijfde plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *