Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Phillip Cocu nieuwe trainer van Hibernian FC’

Een opvallend gerucht uit Schotland. Phillip Cocu zou namelijk in gesprek zijn met Hibernian FC om daar de nieuwe trainer te worden.

De club wist zich niet te plaatsen voor de kampioenspoule, waarna het bestuur tot de conclusie kwam dat er een andere manager voor de groep moet komen. Shaun Maloney moest daardoor vertrekken. Volgens The Scottish Daily Express zou de Nederlander het bestuur al gezegd hebben dat hij wel openstaat voor de vacature.

Cocu wordt gezien als een ‘ervaren’ trainer. De trainer wist met PSV drie keer kampioen te worden. Het was een veelbelovend begin van de trainerscarrière, maar daarna kwam de klad erin. De buitenlandse avonturen bij Fenerbahçe en Derby County werden namelijk geen succes. Nu kan hij met een Schotse aanbieding op zak proberen om de weg omhoog weer te vinden.

Cocu werd de afgelopen maanden ook meerdere keren aan PSV gelinkt. Nadat duidelijk werd dat Roger Schmidt aan het einde van het seizoen vertrekt uit Eindhoven, was de clubloze trainer meerdere keren in het Philips Stadion en op de Herdgang te vinden. Uiteindelijk besloten de beleidsbepalers om Ruud van Nistelrooij door te schuiven naar de hoofdmacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *