Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Jordi Cruijff wordt niet de opvolger van Marc Overmars bij Ajax

Ajax kan Jordi Cruijff wegstrepen als nieuwe opvolger van Marc Overmars binnen de club. De zoon van de legendarische Nummer 14 werd in het verleden heel concreet gelinkt aan de vacature in Amsterdam, maar nu inmiddels alle rook opgetrokken is, blijkt die overgang niet aan de orde. Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar nemen momenteel nog de honneurs waar.

“Ajax is natuurlijk wel een speciale club, dat is duidelijk. Er is altijd een warme band, maar ik zit nu hier”, wilde Cruijff van een overgang niets weten tegenover de NOS. Cruijff heeft het namelijk enorm naar zijn zin in Catalonië. “Ik heb wel passie voor de Nederlandse sport, maar ik voel me ook veel Spaans. Ook in gewoontes, zoals laat eten en zo. Maar als er sport is, hoop ik altijd dat Nederlanders winnen.”

Toch zal Cruijff jr. voorlopig werkzaam blijven als technisch adviseur bij FC Barcelona. “Je kan niet echt aan een vijfjarenplan denken. Je moet kijken naar hoe je de selectie nu al sterk kan maken voor volgend seizoen. Als je geen geld hebt, dan kom je niet altijd in ideale situaties terecht”, legt hij zijn ingewikkelde taak uit. In samenspraak met trainer Xavi en directeur Mateu Alemany is hij verantwoordelijk voor het technisch beleid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *