Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Feyenoord polst Ajax-talent voor overstap’

Feyenoord wil deze zomer een talent overnemen van Ajax. Het gaat om de zeventienjarige Nassef Chourak, die uitkomt in de onder 18 van de Amsterdammers. Hij zou al gepolst zijn door de Rotterdammers.

Chourak speelt sinds 2018 voor Ajax, waar hij door blessureleed een moeilijke fase achter de rug heeft. Inmiddels is de middenvelder annex aanvaller weer fit. Hij heeft als rechtsbuiten een basisplaats afgedwongen in de Onder 18 en in dat team wil de club hem volgend seizoen gebruiken als dispensatiespeler, aangezien doorschuiven naar Jong Ajax nog te vroeg zou komen.

“De concrete belangstelling van Feyenoord kan wat dit betreft echter roet in het eten gooien”, schrijft Ajax Showtime. “In Rotterdam is men al langere tijd gecharmeerd van Chourak en bovendien heeft de in juli achttien jaar wordende Ajacied bij Ajax geen contract. Zodoende hoeft Feyenoord slechts een opleidingsvergoeding naar Ajax over te maken om Chourak binnen te halen.”

In het verleden stond Chourak ook al in de belangstelling van Chelsea. Dat was vlak voor de aanscherping van de Brexit-regels, maar dat leidde niet tot een overstap naar Engeland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *