Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Feyenoord moet poging wagen voor Jerdy Schouten’

Bologna-middenvelder Jerdy Schouten werd verrassend opgeroepen voor Oranje. De analisten Arnold Bruggink en Kenneth Perez zijn erg nieuwsgierig hoe hij het daar gaat doen.

Bij ESPN zegt Perez: “Ik hou zó van spelers die scannen en hij scant iedere situatie wel drie keer. Hij is zo’n goede speler, zijn basistechniek is goed en het is simpel hij hoe speelt. Het ziet er zo eenvoudig uit, maar hij heeft altijd de juiste oplossing. Dat is essentieel, als je op die positie speelt. Je beste spelers uit je team zijn altijd je denkers en dat is hij. Het ziet er zo simpel, maar dat maakt het weer zo knap. Daar kan ik enorm van genieten.”

In het seizoen 2018-2019 speelde Schouten nog voor Excelsior, maar stadsgenoot Feyenoord sloeg niet toe. Perez vraagt zich af of de middenvelder niet alsnog een optie zou kunnen zijn voor de Rotterdammers. Bruggink: “Het is raar dat hij iets om zich heen waardoor mensen daaraan gaat twijfelen. Misschien is het de manier waarop hij loopt of beweegt.” De oud-PSV’er is er desondanks van overtuigd dat het plafond van de aankomende international niet bij Bologna ligt: “Ik denk dat zulke spelers met het niveau kunnen meegroeien.”

Schouten zelf vertelde een tijdje geleden over een eventuele transfer naar De Kuip: “We kunnen nu wel over Feyenoord speculeren, alleen zijn ze nooit geweest. En stel dat het wél zo was, dan weet ik niet of ik wel had gewild. Het moet allemaal maar net goed passen en ik had het geluk dat het zo was bij Telstar, Excelsior en nu Bologna.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *