Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Owen Wijndal voor een ‘prikkie’ op te pikken bij AZ

Owen Wijndal verlengde aan het einde van het seizoen zijn contract bij AZ. Dit deed hij waarschijnlijk niet om langer actief te blijven bij de Alkmaarders maar om een mooie transfersom veilig te stellen voor zijn werkgever.

Volgens De Telegraaf ligt die vraagprijs op tien miljoen euro. Aangezien de marktwaarde van Wijndal op dit moment op 12 miljoen euro wordt geschat, is dat een erg lage prijs. Voorlopig betekent dat echter nog niet dat de aanbiedingen binnenstromen.

Het kan natuurlijk zijn dat AZ wel biedingen heeft gehad, maar deze niet interessant genoeg voor Wijndal waren. De elfvoudig international zou al langer een voorkeur hebben voor een tussenstap in de Nederlandse top voordat hij naar het buitenland vertrekt.

Erik ten Hag gaf vorig seizoen al toe dat de AZ-aanvoerder op de lijst van de Amsterdammers stond. Tot een bod kwam het tot nu toe echter nog niet: Ajax lijkt eerst een oplossing te willen vinden voor de situatie met NIcolas Tagliafico. De Argentijn heeft nog een contract tot 2023 en hoopt al jaren op een toptransfer. Mocht de international die deze zomer krijgen, kan je er vergif op innemen dat Wijndal snel richting Amsterdam gehaald wordt.

Wijndal heeft in ieder geval één belangrijke wens voor zijn transfer. “Zo snel mogelijk duidelijkheid is sowieso wel wenselijk”, stelde de linksback eerder in het Algemeen Dagblad. Over de interesse van Ajax en een eventueel gesprek met Alfred Schreuder wil de back niets kwijt: “Ook uit respect voor AZ heb ik besloten daar niet te veel over te zeggen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *