Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Mooie tijden lonken voor Donny van de Beek bij United’

Er lijken mooie tijden aan te breken voor Donny van de Beek bij Manchester United. De nieuwe manager en oude bekende Erik ten Hag lijkt de middenvelder namelijk een echte kans te geven. Hier maakt het medium Sky Sports te melden.

In de zomer van 2020 maakte Van de Beek voor veertig miljoen euro de overstap van Ajax naar Manchester United. In de eerste anderhalf jaar kwam hij echter weinig aan spelen toe, waardoor hij in januari van dit jaar werd uitgeleend aan competitiegenoot Everton. Door een blessure en de strijd tegen lijfsbehoud werd ook het verblijf op Goodison Park geen succes.

Erik ten Hag kent de kwaliteiten van Van de Beek echter en lijkt vastberaden om hem een serieuze kans te geven deze zomer. Uit beelden van Sky lijkt duidelijk te worden dat de oud-Ajacied maandag tijdens de training in Bangkok werd ingedeeld met het ogenschijnlijk sterkste team. Overigens behoorde Tyrell Malacia niet tot dat elftal.

Ten Hag heeft vanzelfsprekend nog geen definitieve keuze gemaakt wat de basisploeg betreft voor komend seizoen. Steraanvaller Cristiano Ronaldo en andere potentiële aankopen zijn ook nog niet van de partij. Een eventuele basisplaats tegen Liverpool zou evenwel kunnen betekenen dat Van de Beek daadwerkelijk een eerlijke kans krijgt om zich te bewijzen als United-speler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *