Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Zelden Ajax zo overhoop gespeeld zien worden’

Voormalig topvoetballer en trainer Willem van Hanegem is geschrokken van het spel van Ajax. De Amsterdammers verloren midweeks met 2-1 op bezoek bij Liverpool. De Kromme snapt niets van de positieve geluiden die klinken over de Amsterdammers.

‘Hoewel er journalisten waren die er nog wat moois van probeerden te maken door bij het verlies tegen Liverpool de nadruk te leggen op het late moment van de 2-1, was die partij toch wel ontluisterend’, aldus Van Hanegem in zijn column bij het Algemeen Dagblad. ‘Zelden heb ik Ajax de laatste jaren zo overhoop gespeeld zien worden in Europa. Ja, het was tegen Liverpool. Maar die ploeg had dit seizoen toch alleen nog maar indruk gemaakt tegen Bournemouth? En die werden door iedereen afgedroogd.’

Van Hanegem is nog altijd van mening dat Ajax favoriet is voor de landstitel. ‘Dat AZ won, is goed voor de spanning van de competitie. Ik schreef deze maand ook al een keer dat Ajax de titel zou prolongeren, maar dat wil niet zeggen dat ze ook moeiteloos 34 wedstrijden moeten winnen.’

Door de nederlaag is Ajax de koppositie in de Eredivisie kwijtgeraakt. Het is nu PSV dat aan kop gaat in Nederland. Beide ploegen hebben evenveel punten verzameld, maar PSV heeft een iets beter doelsaldo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *