Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ik blijf me elke keer verbazen over hoe blij hij met zichzelf is’

Analist en voormalig topvoetballer Wim Kieft irriteert zich aan de houding van bondscoach Louis van Gaal. Hij snapt namelijk niet waarom hij geen duidelijkheid geeft over de keeperskwestie bij Oranje. Kieft zag Remko Pasveer twee puike duels spelen tegen Polen en Belgie.

“Zeg nou gewoon: die jongen is 38, heeft zijn eerste twee interlands gespeeld en het gewoon heel goed gedaan”, stelt Kieft bij Veronica Offside. In tegenstelling tot wat Kieft oppert, koos Van Gaal voor een meer gematigde toon en noemde hij verbeterpunten voor Pasveer. “Spreek gewoon een beetje vertrouwen uit. Nu moeten alle die keepers de komende weken met angst en beven de competitierondes in.”

Kieft kan de houding van Van Gaal ook moeilijk uitstaan. Zo zocht de bondscoach de afgelopen interlandperiode meermaals de confrontatie met journalisten. “Ik blijf me elke keer verbazen over hoe blij hij met zichzelf is. Dan denk ik: verdomme man, je bent een hartstikke goeie trainer. Dat vind ik echt, met een geweldige carrière. Maar elke keer wil je maar benadrukken hoe geweldig je zelf bent.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *