Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Arne Slot moet falende aanvaller toch laten staan’

Arne Slot gaf Santiago Gimenez gisteren een basisplaats in het duel van Feyenoord tegen Twente. De Mexicaanse spits kreeg een aantal goede kansen maar wist deze niet te benutten.

Toch moet Giménez donderdag tegen FC Midtjylland ook weer starten, vindt journalist Dennis van Eersel in de RTV Rijnmond Podcast. “Danilo heeft een tijdje de kans gehad, dus dan vind ik het wel fair dat je Giménez ook even laat staan. Feyenoord gaat ook tegenstanders krijgen die geen keeper hebben met de kwaliteiten van Unnerstall. Want je kunt kritisch kijken naar Giménez, maar kunt ook zeggen dat Unnerstall een hele goede wedstrijd keepte.”

Van Eersel benadrukt wel dat het beter zal moeten bij Giménez. “Zeker met zijn kwaliteiten die we in zijn korte tijd bij Feyenoord ook al hebben gezien. Hij staat bekend als een killer die van een halve kans een goal kan maken. Vandaag kreeg hij een paar dubbele kansen, maar die scoorde hij dan niet.”

Voormalig speler Karim El Ahmadi was na afloop ook al kritisch op de dure aanvalsleider. “Spitsen worden niet echt meer afgerekend op hun spel, maar op hun goals. Dat liet hij vandaag na. Hij kreeg een paar honderd procent kansen en die moet hij gewoon afmaken. Dat gebeurt niet en daar wordt hij op afgerekend. Hij kan terugkijken op een matige middag.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *