Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Kun je uitleggen als zwakte trainer, maar ook eerlijkheid speler’

Voormalig topvoetballer en huidig analist Marco van Basten noemt de situatie rondom Dusan Tadic een storm in een glas water. De Servier stond afgelopen weekend na zijn wissel druk coachend langs de lijn en volgens een aantal mensen was dit ondermijnend tegenover trainer Alfred Schreuder.

Youri Mulder wijst naar de goede band tussen Tadic en Schreuder. “Hij doet het echt om het elftal te helpen”, zegt hij bij Rondo op Ziggo Sport. “Het winnaar, maar hij heeft niet in de gaten dat de beeldvorming anders zou kunnen zijn. Je speelt een wedstrijd tegen Volendam, geen EK-finale. Het is Tadic, dat zit in zijn cultuur.”

Van Basten sluit zich daarbij aan en wijst naar de rol van de media. “Het is in zoverre kwetsbaar dat het een spelletje wordt. Iedereen gebruikt het zoals hij wil. Je kunt het uitleggen als zwakte van de trainer, maar ook dat het de eerlijkheid van de speler is.”

“Dan krijg je dus allerlei meningen en dat is wel gevaarlijk. Ook voor de trainer, want dan word je misschien niet serieus genomen. Ik denk niet dat het een probleem is, maar er kan een probleem van gemaakt worden. Dat gebeurt door de buitenwereld.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *