Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Die tandem moet blijven staan bij Feyenoord’

Arne Slot is bij Feyenoord nog altijd opzoek naar zijn perfecte opstelling. De laatste week speelde hij aan de linkerkant met Igor Paixão en Quilindschy Hartman en dit duo liet bij de analisten van Rijnmond een goede indruk achter.

Verslaggever Philip van Es was tevreden over het optreden van Paixão. “Maar het hangt wel nog een beetje van gelukjes aan elkaar. Dan komt hij er wel langs, maar is het uit de kluts dat hij de bal meekrijgt. Wat wel erg in zijn voordeel spreekt: het is niet een jongen die blind naar binnen trekt en op zoek gaat naar het schot. We hebben een paar keer gezien dat hij dan toch het balletje meegeeft aan Hartman.” Die combinatie bevalt van Es dan ook wel, die zag dat het tweetal gezamenlijk een grote kans creëerde. “Dat zijn die momentjes waar je ziet: Paixão en Hartman, dat begint elkaar te begrijpen. Ik zou zeggen: laat dat nog even staan en kijk of het rendement van Paixão omhoog gaat. Dan zie ik daar wel toekomst in.”

Feyenoord-watcher Dennis van Eersel ging ook nog in op de rechterflank van de Rotterdammers, waar ook regelmatig andere spelers verschijnen. “Vorig seizoen was die kant ook het meest onzeker. Daar hebben we het afgelopen anderhalf jaar meerdere spelers gezien, maar er is nog niemand die daar echt overtuigt.” Sebastian Szymanski begon er tegen Volendam, maar Van Eersel ziet in hem niet de ideale rechtsbuiten. “Qua kwaliteit overtuigt hij wel, maar op die specifieke positie zijn er ook bij hem voors en tegens. Net als bij Dilrosun, bij Wålemark en bij Jahanbakhsh. Er is nog niemand die mij ten volle overtuigt dat hij dé rechtsbuiten is die altijd moet starten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *