Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ronald Koeman gaat ingrijpen bij Oranje’

Nu het WK voor Oranje erop zit kunnen alle ogen nu worden gericht op de nieuwe bondscoach Ronald Koeman. Hij gaat waarschijnlijk ingrijpen.

De Telegraaf stelt dat het WK niets heeft opgeleverd: “Wie wel kritisch naar het Nederlands elftal durft te kijken, ziet dat er met een beetje goede wil twee aardige helften zijn gespeeld (tegen voetbaldreumes Qatar en Team USA), Nederland twaalf minuten serieus meedeed tegen Argentinië en alleen PSV-parel Cody Gakpo in de groepsfase indruk maakte. Veel erger nog dan de bijrol is de reputatieschade die het Nederlandse voetbal internationaal opliep.”

“Het was Van Gaals goed recht om op zijn eigen wijze te proberen wereldkampioen te worden”, schrijven Valentijn Driessen en Mike Verweij. “Nu dat niet is gelukt, moet gezien de eerder genoemde, aan het Nederlands voetbal toegebrachte schade worden gesteld dat hij op het WK in Qatar heeft gefaald. Voeg dat bij de mislukte kwalificatie in 2001 en het is – ondanks het prima eindresultaat in 2014 – een feit dat Van Gaal een betere clubcoach is dan bondscoach.”

Volgens het Telegraaf-duo is er een koerswijziging aanstaande. “Een geluk bij een ongeluk is dat Van Gaal in Qatar de weg heeft geplaveid voor een terugkeer naar de Hollandse School onder zijn opvolger Ronald Koeman. Die bereikte in 2019 de finale van de Nations League door eind 2018 Duitsland (3-0) en toenmalig wereldkampioen Frankrijk (2-0) te verslaan. Door vier verdedigers en buitenspelers op te stellen, nadat hij eerder had ingezien dat 1-5-3-2 een doodlopende weg is.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *