Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Arne Slot aast op versterking voor deze positie’

Arne Slot hoopt zijn selectie deze winter nog te kunnen versterken met een extra mandekker achter Gernot Trauner. De oefenmeester heeft namelijk weinig alternatieve opties.

“Natuurlijk zijn we scherp op de transfermarkt. Maar zeker met het oog op blessures is dat nu het geval”, vertelt Slot tegenover het Algemeen Dagblad. Alleen middenvelder Mats Wieffer en linkspoot Jacob Rasmussen kunnen op die plek spelen. Trauner ontbrak dinsdagmiddag tegen RC Strasbourg vanwege ziekte en dus moest Slot meteen schakelen.

Toch is Slot blij met de extra tijd die hij in de winterstop krijgt door het WK in Qatar. “Wij kregen de selectie pas laat in de zomer rond. Er waren volop spelerswisselingen. De resultaten waren vervolgens dan goed, maar ik kan deze extra tijd goed gebruiken voor de automatismen in de groep”, aldus de oefenmeester. “We moesten een nieuw team bouwen. Er kwamen vijftien man bij.”

Desondanks staat Feyenoord bovenaan de ranglijst in Nederland en Slot weet dat de verwachtingen hoog zijn in Rotterdam-Zuid. “Wij moeten kampioen worden, de Europa League winnen en de beker. Dat is Feyenoord”, slelt Slot met een knipoog. “Of je nu twee of zestien nieuwe spelers hebt. Wij moeten er in de tweede seizoenshelft staan. Dat is klip en klaar. De tijd krijgen we er alvast voor.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *