Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Zón speler moet er direct staan bij Ajax’

Afgelopen zomer betaalde Ajax maar liefst 24 miljoen euro voor Calvin Bassey. In Amsterdam moest de mandekker Lisandro Martinez doen vergeten maar een daverend succes is het nog niet te noemen. Analist Jan van Halst is dan ook kritisch op de Nigeriaan.

“Als je zo’n bedrag betaalt voor één speler, dan moet hij er meteen staan.” Ajax gaf afgelopen zomer meer dan honderd miljoen euro uit aan versterkingen, maar die maken tot dusver nog geen onbetwiste indruk.

“Ik denk dat je eigenlijk wel kunt concluderen dat alle spelers die tot nu toe zijn aangetrokken, nog in de gewenningsfase zitten”, zegt Van Halst. “Dat zegt eigenlijk al genoeg en dat is ook pijnlijk. Als Ajax in het verleden zulke bedragen uitgaf, dan stonden die spelers er of meteen, of na een wedstrijd of vijf, misschien tien.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *