Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Nicolai Jorgensen staat voor Rotterdamse terugkeer’

Het zou zomaar kunnen dat Nicolai Jorgensen terugkeert in de Eredivisie. Ditmaal niet bij Feyenoord maar bij stadsgenoot Sparta. Ze zijn daar hard opzoek naar een nieuwe aanvalsleider. Volgens 1908.nl is technisch directeur Gerard Nijkamp uitgekomen bij Jörgensen. Hij moet de concurrentie aangaan met Tobias Lauritsen.

De 31-jarige oud-international zit sinds deze zomer zonder club, nadat zijn contract bij FC Kopenhagen afliep. De terugkeer van Jörgensen bij de Deense topclub mondde niet uit in een succes. Bij het vinden van een nieuwe club zal hij eerst wedstrijdfit moeten worden. “Ik sta open voor de meeste dingen. Een mogelijkheid zou een overstap naar de Amerikaanse Major League Soccer kunnen zijn. Dat heb ik altijd al gewild”, zei de spits recent nog.

In de periode van 2016 tot en met 2021 speelde Jörgensen 151 officiële wedstrijden voor Feyenoord. Hierin scoorde hij 58 keer en gaf 23 assists. Hij had een groot aandeel in het kampioenschap van 2017, maar daarna kon hij dat niveau zelden meer aantikken. Vorig jaar vertrok hij naar het Turkse Kasimpasa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *