Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Speler van Real Madrid was eerste keuze van Ajax’

Ajax versterkte zich gisteren met doelman Gerónimo Rulli. Maar hij was niet de eerste keuze van de Amsterdammers. Ze wilde namelijk Andriy Lunin, die reserve is bij Real Madrid. Hier maakt het Spaanse medium Relevo melding van.

Volgens dit medium stond de doelman zelfs bovenaan het wensenlijstje, maar de reservedoelman van Real Madrid had er geen trek in om de Champions League-winnaar van 2022 te verlaten. Voorlopig ziet hij niets in een afscheid.

Ajax besloot vervolgens door te schakelen naar Rulli. Vrijdagavond werd de doelman van Villarreal officieel vastgelegd tot de zomer van 2026. De Amsterdammers betalen een transfersom van acht miljoen euro en dat bedrag kan dankzij variabelen oplopen tot tien miljoen euro.

Met Remko Pasveer, Maarten Stekelenburg, Jay Gorter en dus Rulli heeft Ajax nu vier keepers voor de hoofdmacht. De eerste twee hebben echter een respectabele voetballeeftijd bereikt, waar Gorter tijdelijk op zoek zou mogen naar een nieuwe club.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *