Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ik zou Noni Madueke deze transferperiode verkopen’

De analisten Kenneth Perez en Karim el Ahmadi zouden het begrijpen als PSV er deze transferperiode voor kiest om Noni Madueke te verkopen. Chelsea meldde zich deze week voor de aanvaller met een bod van dertig miljoen euro.

Ondanks het feit dat PSV onlangs ook al Cody Gakpo kwijtraakte, zou El Ahmadi er wel voor kiezen om ook Madueke van de hand te doen. “Ik zou Madueke verkopen. Ik moet wel zeggen, als ik Madueke en Xavi Simons zie spelen, dan zie ik wel twee spelers die misschien de absolute top kunnen halen. Ze doen ook nog veel verkeerd, maar aan de bal zijn het fantastische spelers die absolute toppers kunnen worden”, aldus de oud-middenvelder bij ESPN-programma Dit was het Weekend.

“Ze hebben net Gakpo verkocht, dus het zal lastig worden”, zo vervolgt El Ahmadi. “Ik denk niet dat PSV het snel zal doen. Mocht het veertig miljoen euro worden, dan denk ik er hetzelfde over als de vijftig miljoen van Chelsea voor Edson Álvarez. Die zou ik toen ook verkocht hebben.”

Collega-analist Kenneth Perez weet niet of PSV het aandurft om te wachten totdat Madueke volledig tot bloei komt. Als de Engelsman voorlopig gevrijwaard blijft van blessures en ook nog kan schitteren in de Champions League, dan zal zijn waarde ongetwijfeld stijgen. “Maar dan moeten ze de CL in én dan moet hij een heel seizoen pijnvrij blijven. Of durf je dat risico niet te nemen? Voor hetzelfde geld raakt hij geblesseerd voor acht weken. Dan is het weer voorbij.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *