Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Daley Blind clashte ook al eens met Erik ten Hag’

Daley Blind vertrok onlangs bij Ajax vanwege een conflict met trainer Alfred Schreuder. En het was niet de eerste keer dat de routinier in de clinch lag met een trainer. Eerder was dit namelijk ook het geval met Erik ten Hag. Hier maakt clubwatcher Mike Verweij melding van.

Na een moeilijke periode tussen Blind en Alfred Schreuder werd het contract van eerstgenoemde eind 2022 ontbonden. Ajax liet de 32-jarige verdediger met de transfervrije status op zoek gaan naar een nieuwe club, waarbij de keuze op Bayern is gevallen. “Wat je hoort is dat hij, ook in de periode van Erik ten Hag, heel moeilijk om kon gaan met een reserverol”, begint Verweij in de Kick-Off voetbalpodcast.

Niet alleen Schreuder, maar ook Ten Hag kreeg te maken met een morrende Blind toen hij op de bank belandde. “Er was een uitwedstrijd tegen AZ, waar hij op de bank zat. Toen heeft hij heel grote problemen gehad met Erik ten Hag”, vervolgt de journalist, die stelt dat de scheurtjes in de relatie met Schreuder zijn ontstaan in Glasgow, waar niet Blind maar Devyne Rensch in de ploeg kwam voor de geblesseerde Owen Wijndal.

“Daar gebeurde iets voor de dug-out”, aldus Verweij. “Blind liep wel warm. Er was een heel kort gesprek met Schreuder en toen ging hij weer zitten. Ik denk dat Schreuder heeft geroepen: iets enthousiaster mag wel of een beetje normaal warmlopen is niet teveel gevraagd. Vanaf dat moment is het fout gegaan”, besluit hij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *