Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Dit is een buitenkans voor PSV, die moet je pakken’

Voormalig voetbaltrainer en huidig analist Aad de Mos stelt dat PSV een goede zaak heeft gedaan met het verkopen van Noni Madueke deze transferperiode aan Chelsea. De Eindhovenaren hebben de jackpot binnengehaald voor een speler die chronisch geblesseerd is.

Madueke verkaste vorige week voor 38 miljoen euro naar Chelsea. “Als PSV het niet had gedaan, dan had ik het gedaan. Met een strik erom”, zegt De Mos in een video-item van het Eindhovens Dagblad. “Als je zo weinig speelt en zo vaak geblesseerd bent, is dat natuurlijk een smak geld. Dat wordt normaal betaald voor spelers met een andere status, zoals Cody Gakpo.”

“Die 38 miljoen is gevonden, dat lag op straat en dat moet je oprapen”, aldus De Mos. “Dat doe ik ook nog steeds voor het geluk, dan moet je af en toe nederig zijn. Dit is een buitenkans, die moet je pakken.”

De kans is groot dat PSV een deel van de opbrengst gaat investeren in een nieuwe buitenspeler. “Als je niet diegene kan vinden die jou echt sterker maakt en past in de filosofie en visie van de coach (Ruud van Nistelrooij, red.), zou ik het niet doen. Ik vind dat wij (Rik Elfrink en De Mos, red.) hier genoeg hebben aangereikt, dat is ook uitgekomen”, wijst De Mos naar een basisplaats voor Érick Gutiérrez en een rol voor Xavi Simons aan de buitenkant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *