Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Marc Overmars kan weer terugkeren bij Ajax’

Voormalig Ajax-speler Keje Molenaar denkt dat Marc Overmars op termijn weer kan terugkeren in Amsterdam. Het is hommeles bij Ajax nu ze geen trainer en technisch directeur hebben.

Een klein jaar geleden moest Overmars Ajax verlaten, vanwege grensoverschrijdend gedrag. Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar namen tijdelijk de taken over, terwijl het nog altijd wachten is op een definitieve opvolger. Overmars trok vervolgens naar het Belgische Antwerp FC. Molenaar stelt in het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie dat een terugkeer van Overmars in Amsterdam best haalbaar kan zijn.

In zijn relaas benadrukte Molenaar dat er eerst moet gesproken worden met de vrouwelijke slachtoffers van het incident rond Overmars. “Als zij zeggen: het is acceptabel dat hij terugkeert, op bepaalde voorwaarden natuurlijk, dan zou dat gewoon moeten kunnen”, aldus de oud-Ajacied. “Marc heeft er ook van geleerd. Dit gaat hij echt geen tweede keer doen.”

Na het vertrek van Overmars kondigde Ajax aan een intern onderzoek te doen. “Maar of dat er onderzoek er echt is geweest weten we niet, want we hebben de resultaten niet gezien. Er is ook geen aangifte gedaan tegen Marc, dus hij wordt ook niet strafrechtelijk vervolgd. Ik vraag me af: als je alles nu rustig beschouwt, of het dan niet zo is dat hij terug zou kunnen keren. Als je dat overlegt met al die dames binnen de organisatie, en zij vinden het acceptabel, dan denk ik dat het op termijn zou kunnen. Dat zou ik hopen ook, want ik vind Marc een uitstekende td“, vervolgde de advocaat.

Molenaar stelt dat Ajax te snel afscheid nam van de oud-aanvaller. “Op het moment dat er signalen binnenkomen, dien je als werkgever te onderzoeken wat er is gebeurd en dien je met de werknemers overleg te voeren. Kan je nog doorgaan met elkaar? Die vraag is nooit expliciet aan de werkvloer gesteld”, zegt Molenaar. “Marc heeft het boetekleed aangetrokken en ik denk dat als ze Marc op non-actief hadden gezet, en een grondig onderzoek hadden ingesteld, het misschien zo had kunnen zijn dat Marc terug had kunnen komen. Met toestemming van de werkvloer, uiteraard. Ik vind dat het te snel is gegaan, hij is meteen ontslagen. En dat onderzoek heeft nooit plaatsgevonden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *