Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘FC Twente wil Joseph Oosting als nieuwe trainer’

Joseph Oosting is kandidaat om Ron Jans op te volgen als trainer van FC Twente. Laatstgenoemde vertrekt aan het einde van het seizoen bij de Tukkers. Oosting maakt momenteel furore als trainer bij RKC Waalwijk.

Naar verluidt is Oosting gepolst door Twente om komend seizoen Jans op te volgen, maar de Tukkers hebben zich nog niet officieel gemeld in Waalwijk. Oosting maakt een uitstekend seizoen door bij RKC, dat na de 3-1 overwinning op Fortuna Sittard op een knappe achtste plaats staat in de Eredivisie.

Oosting stelt tegenover ESPN dat het mooi is dat zijn naam genoemd wordt bij Twente, maar blijft ook bescheiden. “Erkenning is het sowieso. Ik doe het niet alleen, want bij RKC werken we goed samen met de technische staf. Ik ben nu trainer van RKC en heb mijn contract verlengd, omdat ik het enorm naar mijn zin heb.”

De oefenmeester zegt wel ambities te hebben, maar stelt ook enorm te kunnen genieten van de prestaties van RKC. “Ik heb altijd dromen, maar ik vind dit gewoon heel erg mooi. Als ik zie hoe keihard iedereen werkt om onze dromen te verwezenlijken. De doelstelling blijft handhaving, maar de ambitie om het beter te doen dan vorig jaar is er absoluut. Dat is een drijfveer voor ons.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *