Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Die speler hoort nooit in het Nederlands elftal te komen’

Analist Johan Derksen vindt dat doelman Kjell Scherpen niets te zoeken heeft bij Oranje. De doelman van Vitesse is door de nieuwe bondscoach Ronald Koeman geselecteerd in de voorselectie. Volgens Derksen blijft de sluitpost steeds weer dezelfde fouten maken.

Derksen vertelt aan tafel bij Vandaag Inside wel te begrijpen waarom Ronald Koeman Scherpen heeft opgenomen in de voorselectie van Oranje. “Omdat hij de keeper van Jong Oranje is, maar dat komt doordat Nederland geen goede jonge keepers heeft.”

Toch heeft Derksen geen hoge pet op van Scherpen en wijst daarmee op de blunder die de doelman maakte in de wedstrijd tussen Vitesse en AZ. “Die Scherpen kan het niet, leert het nooit en hoort nooit in het Nederlands elftal te komen.” Ook René van der Gijp snapt niet dat Scherpen de inzet van Jesper Karlsson niet wist te keren. “Hoe kan je daar nou zo naast zitten? Heel apart, dit.”

Volgens Derksen is het een structureel probleem bij Scherpen. “En dat terwijl hij het ideale lichaam heeft voor een keeper.” Wel weet Derksen wie Koeman in de interlands tegen Frankrijk en Gibraltar moet opstellen als eerste doelman. “Jasper Cillessen stond goed te keepen tegen Ajax. Die verdient echt een plaats in het Nederlands elftal. Van Gaal liet hem buiten de selectie, maar Koeman zal gewoon voor de beste keeper kiezen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *