Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Calvin Bassey krijgt volgende dreun te verwerken’

Een nieuwe tegenvaller voor de Nigeriaanse mandekker Calvin Bassey. Hij moest gisteren tegen Guinee-Bissau op de reservebank plaatsnemen van zijn land. In de heenwedstrijd ging de Ajacied grof in de fout en dit komt hem nu duur te staan.

In de kwalificatiefase van de Afrika Cup kwam de 0-1 nederlaag hard aan. Mede daarom besloot de bondscoach José Peseiro om de centrale verdediger uit zijn basisopstelling te verwijderen.

In deze returnwedstrijd was er helemaal geen speeltijd beschikbaar voor Bassey. Een pijnlijke ervaring voor de Nigeriaanse verdediger, die zijn team ditmaal een 0-1 overwinning zag boeken. Door een matig optreden met Ajax tegen Feyenoord ging hij de interlandperiode al niet in met een lekker gevoel.

Ajax haalde Bassey vorig jaar zomer voor ruim twintig miljoen euro binnen. Hij werd overgenomen van Rangers FC, maar al sinds zijn debuutwedstrijd vertonen zijn prestaties pieken en dalen. Recentelijk overheerst vooral de kritische teneur.

2 gedachten over “Calvin Bassey krijgt volgende dreun te verwerken’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *