Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Edwin van der Sar komt gewoon weg met wanbeleid’

Bij Ajax is het al een geruime tijd een puinhoop. De spelers op het veld bakken er weinig van maar ook directeur Edwin van der Sar gaat niet vrijuit. De kritiek op zijn functioneren is dan ook groot.

Niet zo heel lang geleden bevond Ajax zich nog in zijn ‘gloriejaren’. Maar na het vertrek van Marc Overmars zijn de Amsterdammers beland in een neerwaartse spiraal, waar ze moeilijk uit lijken te komen. Dat ziet ook voetbalcommentator Arno Vermeulen: “Edwin van der Sar is een overlever die er in het algemeen mee weg komt. Hij heeft een enorm gat laten vallen. Hij heeft gedacht dat hijsamen met Huntelaar het technische beleid kon voeren en dat is tot nu toe niet gelukt. Met deze selectie worden ze volgend jaar weer geen kampioen. Er zullen echt wel drie of vier goede spelers bij moeten komen”, zegt hij bij Studio Voetbal.

Oud-voetballer Rafael van der Vaart betreurt vooral het vertrek van Overmars, die geroemd wordt als ‘de architect van het Ajax succes’ een paar jaar geleden: “Ik baal ervan dat Overmars zich misdragen heeft. Hij was gewoon zo belangrijk, dat blijkt wel. Eigenlijk overal waar hij geweest is. Dat kon Van der Sar nooit opvangen. Is het dan zijn schuld? Je kunt wel zoveel studeren, wat Van der Sar gedaan heeft, maar er zijn dingen gebeurt dat leer je niet”, geeft de Ajacied aan bij Studio Voetbal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *