Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Toulouse wil opnieuw toeslaan voor Nederlander’

Thom Haye heeft zich met zijn goede spel bij Heerenveen in de kijker gespeeld van het Franse Toulouse. Hier maakt de Leeuwarder Courant melding van.

Toulouse heeft zich nog niet officieel gemeld in Heerenveen en het is de vraag of ze op tijd komen. Ook Sunderland zou namelijk de middenvelder volgen. De Engelse club miste promotie naar de Premier League, omdat er in de play-offs werd verloren van Luton Town. Bij Toulouse geven Branco van den Boomen, Stijn Spierings, Thijs Dallinga en Zakaria Aboukhlal de selectie al een Nederlands tintje.

Haye zou bij Toulouse op de radar zijn verschenen, omdat hij volgens de data één van de beste lange passers van Europa is. De Franse club scout erg veel via statistieken en dataprogramma’s, waardoor ze zagen dat Haye een aanwinst voor de ploeg zou kunnen zijn. De 28-jarige Amsterdammer heeft nog een contract tot de zomer van 2024 in Friesland. Hij speelde van 2018 tot 2019 één jaar in het buitenland, bij het Italiaanse Lecce.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *