Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Hij staat op de nominatie om ontslagen te worden’

SC Heerenveen staat momenteel op een vijftiende plek in de Nederlandse Eredivisie. En vanwege deze slechte prestaties ligt het hoofd van de trainer op het hakblok. Ook sportjournalist Valentijn Driessen heeft er iets over te zeggen.

“Wie wordt de tweede in de rij achter Michael Silberbauer als ontslagen trainer in de Eredivisie?”, vraagt hij zich af in zijn column voor De Telegraaf. “FC Utrecht ontdeed zich na drie duels van de Deen en op de nominatie staan Maurice Steijn (Ajax), Kees van Wonderen (SC Heerenveen) en Rogier Meijer (NEC).”

Toch denkt hij niet dat Van Wonderen als eerste wordt ontslagen. “Een blik op de ranglijst en Steijn staat met stip op één om eruit te vliegen. Redenen om hem te handhaven zijn er niet. Nimmer presteerde een Ajax-trainer zo slecht sinds de invoering van het betaald voetbal in 1954. De zeventiende plaats (!) is nog nooit voorgevallen, laat staan dat een trainer dit heeft overleefd bij de grootste club van Nederland.”

“Ajax is in staat van ontbinding en terwijl Alfred Schreuder op donderdag 26 januari, vijf kwartier na het gelijkspel thuis tegen FC Volendam zijn congé kreeg, rijdt Steijn vanochtend gewoon als hoofdtrainer naar De Toekomst”, besluit Driessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *